מצרכים
2 ק"ג סטייק פרגית חתוך לחתיכות בינוניות
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות עבות.
2 ראשי כרישה
2-3 צרורות כוסברה קצוצה ללא הגבעולים
כף גרגירי כוסברה טחונים
כף קארי (אם רוצים חריף אז קארי מדרס)
כף כמון
רבע כוס שמן
2 קופסואות שימורים קרם חלב קוקוס
אופן הכנה
מחממים בפויקה את השמן, מטגנים את הבצל והקרישה עד שמשחימים, לאחר שהשחים מוסיפים את הפרגיות וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו,תוך בחישה בחום גבוה.
מורדים את האש מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כדקה על החום שצבור בפוייקה
מוסיפים מחזירים לאש מוסיפים את חלב הקוקוס ואת הכוסברה הקצוצה (משאירים חופן כוסברה לסוף)
מבשלים ברתיחה חלשה כשעתיים.
לפני ההגשה מתקנים תיבול (מלח פלפל) מפזרים את חופן הכוסברה שנותר ומגישים
מומלץ להגיש על אורז לבן
כדאי לדעת
תבשיל הקדירה הזה המבוסס על פרגיות יוצא מצויין בפוייקה אבל מתאים מאוד גם לבישול הביתי. ניתן לעשותו בהצלחה מרובה גם על הגז הבייתי בסיר רגיל
שווה לכם לנסות!!
Comentários