מצרכים:
2 חבילות אצבעות אסאדו.
1 חבילה צלי כתף 5 קוביות.
חב' צ'וריסוס.
5 בצלים קלופים וקצוצים.
10 שיני שום קלופים .
1.5 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות.
5 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים.
3 בטטות חתוכות לקוביות גדולות.
פטריות שמפניון טריות ברגוע.
1/2 כוס דבש.
1/2 כוס שמן זית.
1/2 בקבוק צ'ילי
4 בקבוקי בירה לבנה 1/2 ליטר.
תבלינים: פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס ומלח.
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בקדירת ברזל, לתוכה שופכים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים לבצל את שיני השום למס' שניות שלא יישרף.
מוסיפים לקדירה את שלושת סוגי הבשרים . ממשיכים לטגן עד סגירת הבשר, (עד שהבשר משחים, מחליף את צבעו)
שופכים פנימה את הבירה והצ'ילי, מערבבים מעט.
מוסיפים את הירקות (בטטה, גזר, תפוחי אדמה ופטריות)
נותנים לפוייקה לבעבע, מניחים לשלוש שעות, מידי פעם מערבבים ובודקים שהוא ממשיך לבעבע.
בתאבון!
Comments