מצרכים:
עוף שלם ללא עצמות
½ כוס אורז יבש
¼ כוס גפרורי שקדים או צנוברים
בצל קטן קצוץ
1/3 כוס משמשים מיובשים קצוצים
1/3 כוס חמוציות או צימוקים
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
3 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
2 שיני שום מעוכות
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל
חוט שפגט לקשירת רגלי העוף
אופן ההכנה
שמים את האורז בסיר מוסיפים כוס מים רותחים ומעט מלח. מכסים את הסיר, מביאים שוב לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך 15 דקות.
נותנים לאורז לנוח בסיר 10 דקות נוספות.
בינתיים: מטגנים את השקדים / צנוברים ואת הבצל הקצוץ.
מוסיפים את הבצל המטוגן, השקדים, המשמשים, החמוציות והבצל הירוק הקצוץ לאורז. ממליחים ומפלפלים וטועמים.
בקערה יוצרים משחה מהשמן, השום, הצ'ילי המתוק, הפפריקה המלח והפלפל
מורחים את העוף במשחה מבפנים ומבחוץ ואז ממלאים את העוף באורז עם ההפתעות.
קושרים את רגלי העוף אחת לשניה כדי למנוע מהאורז לצאת במהלך הצלייה.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 220 מעלות ל 20 דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל 180 מעלות וממשיכים לצלות את העוף לעוד כשעה.
בתיאבון.
Comments