המצרכים:
חבילת קבב קלאפטה עם שומן כבש.
קופסאת עגבניות מרוסקות
6 שיני שום מעוכות
צרור קטן של פטרוזליה קצוצה
בצל בינוני קצוץ
חצי כוס טחינה גולמית
מעט שמן זית לטיגון.
מלח, פלפל שחור ומעט זעתר
אופן ההכנה
מחממים בסיר קטן מעט שמן זית. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את שיני השום לטיגון קצר ואז את העגבניות המרוסקות והתבלינים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
מכינים טחינה סמיכה מהטחינה עם מים קרים ומעט מלח
מטגנים את הקבבים במחבת במעט מאד שמן עד לצריבה חיצונית.
את הקבבים המטוגנים מסדרים בסוטז' או בתבנית הגשה. על הקבבים שופכים את רוטב העגבניות.
מוזגים את הטחינה כך שתכסה חלק מהקבבים ורוטב העגבניות.
מכניסים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות לכ 20 דקות.
מפזרים מלמעלה את הפטרוזליה הקצוצה ובתיאבון.
Comments