החומרים הדרושים
· 2 כוסות אורז בסמטי או יסמין
· 8 ירכיים או 4 כרעיים
· בצל לבן גדול
· 2 תפוחי אדמה
· 2 גזרים
· חציל אחד או זוקיני
· עגבניה
· כרובית קטנה
· בהרט, חאוויג' למרק, מלח ופלפל שחור
· 3 שיני שום
· שמן לטיגון
אופן ההכנה
שוטפים ומשרים את האורז לכחצי שעה.
קולפים את הבצל ותפוחי האדמה.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
חותכים את הגזרים, תפוחי האדמה, הבצל, הכרובית והחציל לקוביות בגודל כ 2 ס"מ
קוצצים את השום
פורסים את העגבניות לפרוסת
מטגנים את העופות במחבת או סוטז ומוציאים, בשמן שנותר (מוסיפים אם צריך) מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה ומוציאים. מטגנים השום ושאר הירקות למעט העגבניות.
את העופות ניתן גם לצלות בחום גבוה יחד עם הבצלים בתנור.
מסדרים בסיר את העופות בסיר, מעליהם מסדרים את פרוסות העגבניה וממליחים מעט.
עליהם שכבה דקה של אורז ואז מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם את הירקות. על הירקות מסדרים את יתרת האורז.
מוסיפים מים רותחים מתובלים בבהרט, חאווייג', פלפל שחור ומלח עד לכיסוי של האורז + 2 ס"מ
מכסים ומבשלים על לספיגת המים באורז.
עם ידית של כף עץ עושים "ארובות" לאידוי המים מכסים שוב ומבשלים על אש קטנה או מכניסים לתנור בטמפרטורה של 130 מעלות עד שהאורז מתרכך – כ 20 דקות.
בהגשה מסירים את מכסה הסיר מניחים על הסיר מגש גדול והופכים יחד אז מסירים את הסיר ומגישים.
בתיאבון
Comments