איזור התעשיה טרוגוזין בין כפר חב"ד לבית דגן | טל' 03-9014730
  • zavar tale
שיתוף ב   שיתוף בפייסבוק
zavar tale

צוואר טלה ממולא עם רוטב יין אדום

מצרכים

לצואר

1 צוואר טלה עם העצם מפורק וחתוך באמצע.

1/2 ק"ג בשר טחון.

1/2 כוס אורז.

צרור פטרוזילה

צנוברים.

2 שיני שום.

בצל חתוך לקוביות.

לרוטב

כוס יין אדום.

עצמות צוואר טלה או אחרות.

בצל .

שורש פטרוזליה, שורש ועלי סלרי, גזר.

zavar tale

אופן ההכנה

הכנת ציר טלה

מרתיחים את העצמות במים עם בצל שלם, שורש סלרי, שורש פטרוזליה וגזר במשך שעתיים לקבלת ציר מצומצם. מסננים . עדיף להכין את הציר יום קודם על מנת שיתקרר וניתן יהיה להפריד את השומן.

הכנת המילוי

מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב. מוסיפים שום כתוש צנובר ומטגנים עוד דקה מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. מוסיפים פטרוזליה קצוצה וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות.

מוסיפים לתוך התערובת כוס אורז וכוס מים רותחים ומבשלים מספר דקות עד שהמים נספגים מניחים לתערובת להתקרר מעט.

zavar tale

הכנת הצואר

לוקחים את צוואר הטלה ומניחים אותו על נייר אפייה. מכניסים לכיס הקיים את המילוי וסוגרים באמצעות קיסמי שיניים או תופרים עם חוט ומחט. מורחים את הצוואר בשמן זית, פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס. עוטפים עם נייר האפיה ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי בחום של 170 מעלות


הכנת הרוטב

קוצצים בצל קצוץ דק דק. מוסיפים כף סוכר חום לקבלת קרמל מוסיפים את הציר ויין אדום ומבשלים עד שמסמיך.

הגשה

פורסים את צוואר הטלה הממולא. מניחים בקערת הגשה ומזליפים את הרוטב מלמעלה.

שיתוף ב   שיתוף בפייסבוק